Zon 24 september 2017, Ochtenddienst, 10:00, Ds. Idelette Otten Schrift en Tafel
Zon 1 oktober 2017, Ochtenddienst, 10:00, ds. Idelette Otten Israëlzondag
Zon 8 oktober 2017, Ochtenddienst, 10:00, ds. Idelette Otten
Zon 15 oktober 2017, Ochtenddienst, 10:00, ds. J. Rinzema

Zon 24 september 2017, 11:30, Kidskring, Torenpleinkerk
Vr 29 september 2017, 10:00, Interreligieuze vrouwengroep, Het Baken
Vr 29 september 2017, 20:00, Leeskring, Torenpleinkerk

Carillon

Burgemeester mr. Aleid Wolfsen van Utrecht heeft op 21 augustus 2012 het nieuw carillon van de Torenpleinkerk in Vleuten in gebruik genomen.
Samen met stadsbeiaardier Arie Abbenes speelde hij het eerste officiële stuk op het nieuwe carillon, dat bestaat uit maar liefst 52 klokken.
Dat is meer dan de carillons van de Dom of de Klaaskerk bezitten, de twee andere Utrechtse kerken met een carillon of beiaard. Wel zijn de klokken van Vleuten veel kleiner, wat gezien de beperkte ruimte in de toren van de Torenpleinkerk ook niet anders kan.

Sponsors

Het is voor de eerste keer in vijfendertig jaar dat er in Nederland weer een compleet carillon is gegoten. Dat is vorig jaar gebeurd bij de firma Petit & Fritsen in Aarle-Rixtel. Een aantal leden van onze gemeente heeft dit gieten bij mogen wonen. Het carillon heeft zo’n 250.000 euro gekost. Het grootste deel daarvan is betaald door de eigenaar van de toren, de gemeente Utrecht, als bijdrage om de allure van het oude dorp Vleuten te behouden. Het restant is bijeengebracht door sponsors uit het dorp Vleuten, waaronder leden van de protestantse wijkgemeente Vleuten. Het initiatief voor het nieuwe carillon werd ook genomen door enkele Vleutenaren, waaronder voormalig kerkrentmeester Arnold de Heus en organist / beiaardier Dick van Dijk.

Meerwaarde

Hoewel de klokken niet het eigendom zijn van de protestantse wijkgemeente Vleuten, zijn we als wijkgemeente blij met de komst van het carillon. Het geeft een meerwaarde aan het kerkgebouw en mag op hoogtijdagen ook gebruikt worden voor activiteiten van de kerk. Zo heeft stadsbeiaardier Arie Abbenes een welkomstconcert gegeven op de dag dat onze nieuwe wijkpredikant, ds. Idelette Otten, haar intrede deed. Ook zullen er bijvoorbeeld in de Kersttijd kerstliederen te horen zijn vanaf de Toren van Vleuten. Het carillon speelt overigens vier keer per uur, via een geprogrammeerde speellijst. Op zondagochtend en bij uitvaarten en trouwerijen kunnen wij het carillon overigens uitzetten, om te voorkomen dat het carillon onze eigen diensten verstoort.