Zon 26 november 2017, Ochtenddienst, 10:00, ds. Idelette Otten Schrift en Tafel

Di 21 november 2017, 10:00 tot 12:00, Open huis, Het Baken
Di 21 november 2017, 20:00, Weten wat je viert, Torenpleinkerk

Bätzorgel

Het monumentale Bätzorgel werd gebouwd door Gideon Thomas Bätz.
Bätz was een zeer bekende Utrechtse orgel-bouwersfamilie die oorspronkelijk afkomstig was uit Duitsland. Het orgel was gebouwd voor de nieuwe kerk van de Remonstrantse Gemeente te Utrecht, maar helaas hadden de Remonstranten financieel te hoog gegrepen en ze bestelden daarom een kleiner orgel.

Het ‘oude’ orgel werd verkocht aan de Nederlands Hervormde Gemeente te Vleuten en in 1866 in de kerk opgebouwd.
Bij de restauratie van het kerkgebouw begin jaren zeventig werd het eveneens gerestaureerde orgel op een balkon tegen de westwand geplaatst.
Het orgel is een beschermd rijksmonument. Het heeft een hoge onderkast.
Het viervoets front heeft een traditionele vijfledige indeling, een grote middentoren, twee lage zijtorens en gedeelde tussenvelden. In de torens staan zeven pijpen in een terts-opstelling, de velden bevatten acht pijpen die van het midden uit oplopen. De bovenvelden zijn loos
Op de middentoren staat een Davidsbeeld en op de zijtorens staan twee bazuinengeltjes.